Espirito Santo kritikovao najveće pojačanje: Može i mora bolje!

Adama Traore, za sada, nije zadovoljio

Espirito Santo kritikovao najveće pojačanje: Može i mora bolje!

Menadžer Wolverhamptona Nuno Espirito Santo se u posljednjem intervjuu dotakao Adame Traorea, najskupljim pojačanjem ovog kluba u klupskoj historiji.

Traore je prošlog ljeta stigao u Wolverhampton iz Middlesbrougha za 18 miliona funti i očekivalo se da bude jedan od glavnih igrača ovog tima, ali je u potpunosti 'zatajio'.

Od dolaska u Wolverhampton, Adama Traore je postigao samo jedan gol i nema još nijednu asistenciju što je veoma loše za tako ofanzivnog fudbalera.

"On se mora popraviti, jednostavno mora bolje. Naravno da nekada na terenu bude od koristi i odigra dobro, ali definitivno nije konstantan. To je nešto na šta smo zaista fokusirani jer istinski vjerujemo u njegove kvalitete", rekao je Santo, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"I njemu je u cilju da napreduje, vidim da se trudi i zato mu pomažemo koliko možemo. Vrlo je talentovan ali mora popraviti mnoge segmente u svojoj igri, baš kao i svi ostali fudbaleri".

Adama Traore je ponikao u Barceloni, a u Englesku je stigao 2015. godine kada je pojačao Aston Villu. Kasnije je igrao za Middlesbrough, a posljednjih pola godine je član Wolverhamptona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi