Low objavio popis reprezentacije Njemačke
Foto - DFB

Spisak od 26 imena

Low objavio popis reprezentacije Njemačke

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Joachim Low objavio je popis igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Na listi njemačkog selektora našlo se 26 imena, a tu su povratnici u nacionalni tim Mats Hummels i Thomas Muller.

Također, Low se odlučio da na Euro vodi i mladog fudbalera Bayerna Jamala Musialu za kojeg se odlučio nakon što je Marco Reus odlučio da otkaže nastup.

O povratku Mullera i Hummelsa Low je rekao:

"Odigrali su dobru sezonu i odlučili smo ih vratiti. Mogu donijeti dosta ekipi svojim liderstvom. Znaju način na koji razmišljamo", rekao je Low.

Poziv u reprezentaciju je iznenađujuće dobio napadač Monaca Kevin Volland.

"Željeli smo imati različite vrste napadača. Odlučili smo se za Vollanda nakon što smo vidjeli šta je radio u Francuskoj ove sezone. Fizički je jak i prijetnja je po gol. Može nam pomoći".

Njemačka se nalazi u grupi F zajedno sa selekcijama Portugala, Mađarske i Francuske.

EP otvaraju 15. juna duelom na Allianz Areni u Minhenu protiv Francuske, a zatim im slijede dueli sa Portugalom i Mađarskom.

Top Komentari

PeppermintSA
Jel realno na Ter Stegen nema mjesta?
0 7
Salgijica
Ispadaju u grupi. Losi skrox
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi