Sastav za visoke domete
Prddvodi selekciju Grčke: Spanoulis

Grčki selektor objavio spisak

Sastav za visoke domete

Selektor grčke košarkaške reprezentacije, Litvanac Jonas Kazlauskas, odredio je 21 igrača koje očekuje na prvom okupljanju uoči početka priprema za septembarski «Eurobasket 2009» u Poljskoj.

Grčka će na EP nastupiti u grupi sa Hrvatskom, Izraelom i Makedonijom i sudeći po igračima jedan je od favorita za visok plasman.

Kazlauskas je pozvao sljedeće igrače: Dimitrisa Diamantidisa (Panathinaikos), Nikosa Zisisa (CSKA), Nicka Calathesa (Panathinaikos), Thea Papaloukasa (Olympiacos), Ioannisa Kalampokisa (Panionios), Dimitrisa Tsaldarisa (Aris), Vassilisa Spanoulisa (Panathinaikos), Panagiotisa Vassilopoulosa (Olympiacos), Kostasa Kaimakogloua (Maroussi), Georgiosa Printezisa (Olympiacos), Stratosa Perperogloua (Panathinaikos), Antonisa Fotsisa (Panathinaikos), Sofoklisa Schortsanitisa (Olympiacos), Loukasa Mavrokefalidisa (Maroussi), Andreasa Glyniadakisa (Maroussi), Kostasa Koufosa (Utah Jazz), Ioanisa Bouroussisa (Olympiacos).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.