Savez ipak popustio: Sloga i naredne sezone u Prvoj ligi

Riješen spor između FSRS i Sloge GC

Savez ipak popustio: Sloga i naredne sezone u Prvoj ligi

E. Škorić

Sloga Gornje Crnjelovo ostaje član Prve lige Republike Srpske.

Održana je danas sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS-a i čini se da je tu stavljena tačka na sukob na relaciji Sloga Gornje Crnjeovo - FSRS.

Dosta se vodilo polemike oko toga da li će Sloga, koja se s Borcem borila do kraja za plasman u Premijer ligu, ostati u prvoligaškom društvu odnosno u najjačem rangu pod okriljem FSRS ili ne, no na kraju je taj spor riješen.

Nakon sezone, Slogu je napustio veliki broj igrača i članova kluba i FSRS je tražio da klub uplati 100.000 KM do petka 2. avgusta kao garanciju da će odigrati sve mečeve do kraja u narednoj sezoni.

Ipak, taj je rok prošao, Sloga je odbila da uplati taj novac, a na današnjoj sjednici IOFSRS donesena je odluka da Sloga ipak igra u Prvoj ligi RS.

"FK Sloga je naša ekipa, prvoligaš! Izvršili su postupak licenciranja igrača za novu takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Istina je da je delegacija Fudbalskog saveza RS, nakon medijskih napisa o istupanju kluba iz lige, obavila razgovor sa ljudima u klubu koji su obećali i dali garancije da će započeti i završiti fudbalsku sezonu. Fudbalski savez RS je na sjednici Izvršnog odbora dao podršku FK Sloga i ništa neće raditi mimo propisa i standarda. Znači FK Sloga (GC) će u subotu igrati prvenstvenu utakmicu", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prva liga RS će po prvi put brojati 10 ekipa, te će biti primijenjen i trokružni sistem, a utakmice prvog kola se igraju već za vikend. Raspored možete pogledati OVDJE.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi