A, očekivali smo promjene: Ništa novo, Raščić ostaje u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH

A, očekivali smo promjene: Ništa novo, Raščić ostaje u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH

A. Beganović

Izboru u kantonalnim i županijskim fudbalskim savezima polako se bliže kraju, a kako se i pretpostavljalo, iako su očekivanja ljubitelja bosanskohercegovačkog fudbala bila drugačija, nekih velikih promjena neće biti.

Ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini s mnogo nestrpljenja očekuju Skupštinu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja bi trebala biti održana u martu naredne godine nadajući se da su promjene na bolje moguće.

Međutim, ukoliko se uzmu u obzir dosadašnji rezultati na izborima u kantonalnim i županijskim savezima, promjena neće biti ili u najboljem slučaju, imat ćemo kozmetičke.

A, da je tako govore i informacije koje dolaze iz Bosansko-podrinjskog kantona gdje je sinoć održana izborna Skupština, rekli bismo daleko od očiju javnosti s obzirom da ni oni najupućeniji nisu imali informacija o datumu i mjestu održavanja Skupštine.

Ništa novo, u takvom ambijentu najlakše se donose odluke, najlakše se tumače izborni propisi, ili ako hoćete, najlakše se već dogovoreno u kafanama sprovodi u djelo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako je za predsjednika Fudbalskog saveza ovog kantona izabran Muhidin Raščić, koji je ujedno i kandidat za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Imat će Raščić i protukandidata, no njegovi izgledi da trijumfuje kada u obzir uzmemo da su neki od protukandidata iz ostalih kantonalnih saveza kod notara ovjerili izjave da odustaju od kandidature, ravni su nuli.

Dakle, Raščić se kao i u protekle četiri godine biti član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, dok će član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine biti Mirsad Drljević. Pogađate, i u protekle četiri godine predstavljajo je Bosansko-podrinjski Kanton u Fudbalskom savezu Federacije BiH.

Promo

Top Komentari

Austinpowers
Bravo, daboga nam andora mjera bila
4 0
SrednjaBosna
Niko nije ocekivao jer se zna kako se kod nas radi.Lobiranje,veza(zaposlenje),mucke.Sve su to konstitutivni narodi zvani lopovi, njih je vecina u drzavi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi