Savez izmirio dugovanja

Očekuje se deblokiranje računa

Savez izmirio dugovanja

Adnan Beganović

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izmirio je obaveze prema Poreskoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine pa su stvoreni uslovi za skoru deblokadu računa.

Račun Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine blokiran je krajem prošle godine zbog neizmirenja dugovanja na osnovu ugovora o plaćanju na rate sklopljenog sa Poreskom upravom Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Sulejman Čolaković, izjavio je za Nezavisne novine da se ovakva situacije ne smije više nikada ponoviti.

"Sve je riješeno. Izvršili smo obaveze i više nikada neće i ne smije biti blokiran račun saveza. Savez više nikada ne smije biti nečiji talac", rekao je Čolaković za Nezavisne novine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.