Savić: Lijepo je u Češkoj, ali nisam siguran vraćam li se u Karvinu

Bivši igrač Željezničara ima i drugih ponuda

Savić: Lijepo je u Češkoj, ali nisam siguran vraćam li se u Karvinu

Edmir Škorić

Srđan Savić, bivši igrač sredine terena gradačačke Zvijezde i sarajevskog Željezničara, danas član češkog drugoligaša Karvine, ovih dana odmara u rodnoj Bijeljini.

Nakon što je sezona završena, Savić se vratio kući kako bi se odmorio uz svoju porodicu.

"Vratio sam se u Bosnu. Odmaram u rodnoj Bijeljini sa svojom porodicom i stvarno se osjećam ispunjeno. Nedostajalo mi je sve ovo, ipak nisam pet mjeseci bio kod kuće", govori Savić za SportSport.ba, a na pitanje kako se snašao u Češkoj, odgovara:

"Lijepo je Češkoj i ja sam zadovoljan. No, malo sam razočaran načinom na koji se tamo igra nogomet. Tamo je sve trka i udaranje. Tehnički je nogomet dosta slabili nego kod nas".

Postoji li mogućnost da, ipak, napustiš Karvinu i Češku?

"Istekao mi je ugovor i ne znam još ništa. Nisam siguran da li se vraćam u Češku. Trebamo se tek dogovoriti. Imam nekih drugih ponuda, tako da je sve otvoreno. Odigrao sam devet od 14 utakmica za klub, ali ponavljam da moja budućnost još nije odlučena".

Vaš bivši klub, FK Željezničar, osvojio je duplu krunu u sezoni 2011/12. Komentar?

"Znam da su osvojili duplu krunu i sretan sam zbog Želje. Već sam stigao mnogim bivšim suigračima i mojim prijateljima čestitati i mislim da su oni to zaslužili jer su cijele sezone bili najbolji".

Dobra sezona je i iza Zvijezde iz Gradačca, još jednog Vašeg bivšeg kluba...

"U Gradačcu se dosta radi, tako da mene ne iznenađuju dobri rezultati Zvijezde. Siguran sam da će taj klub u budućnosti samo još više napredovati i također im želim svu sreću svijeta. U planu sam posjetiti Gradačac ovog ljeta, poželio sam taj grad i ljude koji tamo žive", kazao nam je Savić za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti