Savić priželjkuje dobru igru i trijumf Zrinjskog

Plemići u derbiju domaćin Sarajevu

Savić priželjkuje dobru igru i trijumf Zrinjskog

Veliki derbi 16. kola BHT Premijer lige BiH sutra će u Mostaru odigrati Zrinjski i Sarajevo. 

Umorni Plemići na otvaranju sezone nakon uzbuđenja u Evropskoj ligi poraženi su na Koševu iako su tokom prvog poluvremena imali nekoliko zrelih prilika pri rezultatu 0:0.

„Nije mi utakmica sa Koševa ostala u lijepom sjećanju obzirom na poraz i crveni karton koji sam zaradio u finišu utakmice,“ kaže vezni igrač Zrinjskog Srđan Savić koji je dobru partiju pružio na kup utakmici u Banjoj Luci.

Ovog puta Savić se nada povoljnijem ishodu po Zrinjski te vjeruje u pobjedu nad drugoplasiranim timom na tabeli.

„Pobjedom bismo se bodovno izjednačili sa Sarajevom što bi bio odličan podstrek za dalje. Protiv Veleža smo u derbiju izgubili dva boda koje ćemo nadam se ovog puta nadoknaditi. O Sarajevu ne treba mnogo trošiti riječi, uvijek su pri vrhu tabele, a posljednjih godina i redovan pretedent na titulu prvaka. Ne vjerujem da će ovdje doći i povući se, siguran sam da će tražiti pobjedu do koje želimo i mi. Nadam se dobroj igri i bodovima,“ poručio je Savić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti