Desni bek našeg nacionalnog tima za SportSport.ba

Savić: Radimo naporno da bi nam poslije bilo lakše

Operacija Katar počela je jučer kada se rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila u Mostaru. 

Među izabranicima Dragana Markovića vidi se pravi timski duh, što može radovati sve istinske ljubitelje sporta i rukometa u Bosni i Hercegovini. Ni Kosta Savić nije izuzetak, ne krije da je sa nestrpljenjem čekao početak priprema za odlazak na smotru najboljih na svijetu. 

"Mi smo dugo čekali ovo okupljanje i najzad smo se skupili. Počinju pripreme, treniramo, spremamo se prvo fizički, a onda i taktički. Momci su svi došli nasmijani i željni da rade kako bi se što bolje spremili za to naše prvo i historijsko Svjetsko prvenstvo," kaže Kostić. 

Desni bek našeg nacionalnog tima imao je problema sa povredom skočnog zgloba, ali ističe kako će do početka Svjetsko prvenstva biti spreman za sve napore koji ga očekuju u Kataru. 

"Mora se proći ta fizička priprema. Jeste malo teže, ali poslije će nam biti lakše. Dobro treniramo i ova dva treninga su bila malo teža, ali to je sastavni dio priprema. Problem sa zglobom imam zadnjih mjesec dana. Liječio sam se i maksimalno sam iskoristio pauzu. Još uvijek osjećam bolove, ali bit će to dobro," kaže Savić. 

Savić ima dobru sezonu iza sebe, ali klupske obaveze ostavio je po strani. Sada je fokus isključivo na reprezentaciji. 

"Imam solidnu minutažu u Poljskoj, igram i to je dobro," kaže Savić kratko, a potom nastavlja o Svjetskom prvenstvu: 

"Iran jeste naša najveća šansa. Mi ćemo se pripremiti, dati sve od sebe. Mi smo prvi put, idemo iz utakmice u utakmicu, borimo se i dajemo sve od sebe, igramo rasterećeno i sve će biti dosta lakše," kaže Savić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.