Savićević i Belodedić sretni zbog Robija

Prosinečki ima podršku u novom poslu

Savićević i Belodedić sretni zbog Robija

Dolazak Roberta Prosinečkog na klupu Crvene zvezde sa oduševljenjem je primio Dejan Savićević, suigrač Prosinečkog iz šampionske generacije 1991. koji je "Žutom" poželio mnogo sreće.

"Raduje me povratak Robija na „Marakanu". Apsolutno pozdravljam potez Vladana Lukića i odluku Roberta Prosinečkog. Bez obzira na to što još nije radio samostalno, Robi ima veliko iskustvo u trenerskom poslu jer je kao pomoćnik išao na razna evropska takmičenja, a uz to je učio od velikih svjetskih zvijezda. Kao takav, mogao bi da pomogne Crvenoj zvezdi, a sa druge strane bi i on mogao da ima koristi od nje, imajući u vidu veličinu kluba", kaže Savićević za srbijanske medije.

Pored Savićevića podršku jednom od najboljih igrača Crvene zvezde svih vremena dao je još jedan član generacije iz Barija, rumunjski štoper Miodrag Belodedić, koji kaže da Prosinečki ne bi trebao imati problema zbog toga što je Hrvat.

"Bila mi je čast da budem u timu sa takvim igračem. Nema sumnje da Robi posjeduje veliko fudbalsko znanje i da će to uspjeti da prenese na mlade igrače Crvene zvezde. Drago mi je što se odlučio na ovaj potez i volio bih da se već u debitantskoj sezoni okiti peharima, što zbog njega, što zbog Zvezde", kaže nekadašnja petica crveno-bijelog tima i dodaje:

"Robi je bio član šampionske generacije kluba i treba ga tako gledati, tim prije što se on, koliko znam, nikada nije eksponirao u politici, niti je podržavao rat u Jugoslaviji. Uostalom, prošlo je dosta godina od tih ružnih dešavanja, sada su neka nova vremena, tako da očekujem dobar prijem kod navijača Zvezde", istakao je Belodedić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.