Savićević u Izvršnom komitetu FIFA-e
FOTO: EPA

Legendarni Crnogorac

Savićević u Izvršnom komitetu FIFA-e

Crnogorac Dejan Savićević postao je predstavnik UEFA-e u Izvršnom komitetu Svjetske fudbalske federacije (FIFA). 

Savićević (50) se početkom godine kandidovao za predstavnika UEFA-e u Izvršnom komitetu Međunarodne fudbalske federacije, a u to tijelo je danas zvanično izabran na kongresu koji je održan u Helsinkiju.  

Osim legendarnog Savićevića, koji je svojevremeno bio jedan od najboljih evropskih fudbalera, povjerenje UEFA-e još su dobili Mađar Sandor Csyani i Kipranin Costakis Koutsokoumnis.

Bivši fudbaler Milana će za vrijeme mandata imati dužnost da predstavlja UEFA-u i njene interese u Savjetu FIFA-e, tijelu koje je zaduženo za definisanje misije, strateškog pravca, politika i vrijednosti sa posebnim osvrtom na organizaciju i razvoj fudbala na svim nivoima širom svijeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi