Saviola pronašao prvi trenerski angažman

Klub za koji vjerovatno niste čuli

Saviola pronašao prvi trenerski angažman

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Barcelone, Javier Saviola, prošle sezone odlučio je završiti svoju igračku karijeru.

Ovaj 34-godišnji Argentinac nije mnogo vremena proveo van fudbala jer je odlučio da se počne baviti trenerskim poslom. Saviola je brzo našao svoj prvi angažman, te se ponovo vratio u Evropu.

Saviola će trenirati klub za koji je malo ko čuo. Naime, argentinski stručnjak je izabran za asistenta trenera andorskog Ordina. Argentinac je odlučio prihvatiti ovu ponudu jer ima želju da postane trener, a svjestan je da prvo mora da stekne iskustvno.

Nekadašnji napadač Barcelone priznao je da više nije imao želju da igra, te da ga odavno privlači trenerski posao. Saviola je siguran da će uspjeti, ali zna da mora krenuti od samog dna. Za njega je to prva liga Andore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti