Savršeni klizeći De Ligta kojim je opravdao svaki uloženi euro

Pravovremen i precizan start Holanđanina

Savršeni klizeći De Ligta kojim je opravdao svaki uloženi euro

A. Čaušević

Matthijs De Ligt je ljetos prešao iz Ajaxa u Juventus za 85 miliona eura. 

Nakon teškog početka u Italiji čini se da je za De Ligta okončan period adaptiranja na italijanski fudbal.

Posljednja dva meča protiv Atalante i Atletico Madrida Nizozemac je odigrao bez greške, a u finišu meča s Jorgandžijama je dokazao da vrijedi svaki uloženi euro.

Igrala se 83. minuta utakmice kada je De Ligt preciznim i pravovremenim klizećim startom spriječio Angela Correu koji se nalazio u stopostotnoj šansi.

Correa se pripremio da uputi udarac, a onda se odjednom stvorio De Ligt te ofanzivca Atletica spriječio da zatrese mrežu.

"Kada dođete u važan klub kao što je Juventus, onda ima pritiska, ali ne bih bio tu da se ne mogu nositi s tim. Morao sam se adaptirati na novi sistem, zadovoljan sam kako se stvari odvijaju", rekao je ovaj 20-godišnjak poslije utakmice.

"Želim da uživam u ovom trenutku. Zadovoljan sam i veoma sretan što sam ovdje", dodao je on.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KemalMalovcic
Prosjecni stopercic, malo slabije kvalitete od Tonija Sunjica.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi