Scaloni: Ako osvojimo Copa Americu idem u penziju!

Selektor Argentine kroz šalu

Scaloni: Ako osvojimo Copa Americu idem u penziju!

Copa America je zvanično počela, a "srebrna" reprezentacija sa prošle dva izdanja, Argentina, kontinentalno prvenstvo Južne Amerike otvara duelom grupe B sa Kolumbijom.

Reprezentacija Argentine nije podigla pehar jednog velikog međunarodnog takmičenja još od 1993. godine, kada su Gaučosi osvojili upravo Copa Americu.

Nedostatak trofeja u dresu reprezentacije je nešto što odavno mori i najveću zvijezdu Argentine Lionela Messija, pa bi i za njega eventualno osvajanje Copa Americe bilo ispunjenje sna.

Baš kao i za selektora Argentine Lionela Scalonija, koji je, kroz šalu, poručio da odmah ide u penziju ako njegova ekipa podigne trofej.

"Ako osvojimo Copa Americu idem u penziju... Ova ekipa je stigla do dva finala Copa Americe. Važno je misliti o tome i znati koliko je teško doći do finala i ništa ne osvojiti. I ovaj put će biti jako teško i koplikovano", izjavio je Scaloni u najavi meča sa Kolumbijom, pa nastavio:

"Ovdje smo da odigramo sve utakmice i pokažemo da ovi igrači mogu igrati u dresu reprezentacije".

Scaloni se potom osvrnuo na Messija i njegovu želju da osvoji trofej sa Argentinom.

"Želim istaći njegov entuzijazam za igranjem fudbala. On je rođen da igra fudbal, rođen je da pobjeđuje... Impresionirani smo njegovim entuzijazmom i činjenica da svoju želju za pobjeđivanjem dijeli sa nama nas čini sretnima", poručio je Scaloni.

Duel Argentine i Kolumbije igra se večeras u ponoć.

Top Komentari

VelaHavle
Ti ces svakako u penziju odmah poslije COPE... jer nisi trener uopste, a bezobrazno si seuhvatio reprezentacije koja ima jedan od najvecih pritisaka na svijetu... zavrsio si karijeru, a nisi ni poceo
1 0
Hooruk
Ako ti osvajanje Cope bude uvjet za penziju, ne ode ti nikad u penziju. Tolka drzava i fudbalska nacija a oni nemogu sabrati dvadesetak dobrih igraca a neki anonimusi i propaliteti i na sve to nađu karine od trenera.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi