Scariolo ima sedam dana da sačuva svoj posao

Katastrofalni rezultati milanske Olimpije

Scariolo ima sedam dana da sačuva svoj posao

Trener milanske Olimpije, Sergio Scariolo ima sedam dana da sačuva svoj posao u talijanskom klubu. 

Rezultati Milana ove sezone su daleko ispod očekivanih, a posljednja dva poraza na domaćem parketu prelila su čašu. Olimpija je poražena od Cremone i Montegranara, a nakon posljednjeg poraza navijači su tražili ostavku Scariola. 

 

Iako je pružao Scariolu bezrezervnu podršku Livio Proli izgubio je strpljenje. Proli je postavio uslov Scariolu da dođe do trijumfa u narednom kolu protiv Sassarija. Prvi kandidat da zamijeni Scariola na klupi milanske ekipe je Saša Đorđević. Kao ostali kandidati spominju se Neven Spahija i Simone Pianigiani. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.