Scariolo objavio konačan spisak Španaca

Mundobasket 2010

Scariolo objavio konačan spisak Španaca

Samo dan nakon što je objavio spisak od 24 igrača na koje računa za Mundobasket u Turskoj, Sergio Scariolo je objavio kraći spisak od 15 igrača od kojih će njih dvanaest ići put Turske.

Nakon što je propustio prošlogodišnji Eurobasket u selekciju se vraća Jose Manuel Calderon, dok će  nedostatak Paua Gasola pokušati nadoknaditi Fran Vazquez, odlični centar Barcelone. Berni Rodriguez se nije dovoljno oporavio i neće ga biti u Turskoj, kao ni njegovog prezimenjaka Sergija, koji će ljeto provesti na rehabilitaciji.

Sa konačnog spiska su otpali Carlos Cabezas i Raul Lopez, dvojica igrača koji igraju u Khimkiju kojeg trenira Scariolo, dok će mjesto u sastavu za Tursku pokušati izboriti Carlos Suarez, Pablo Aguilar i Rafa Martinez, trojica mladića koji iza sebe imaju odličnu sezonu. U sastavu je i Fernando San Emeterio, odlično krilo Caje Laboral.

Spisak Španije za Mundobasket:
Carlos Suarez (Estudiantes), Alex Mumbru (Bilbao), Fernando San Emeterio (Caja Laboral), Pablo Aguilar (Granada), Marc Gasol (Memphis), Rudy Fernandez (Portland), Victor Claver i Rafa Martinez (Valencia), Sergio Llull, Felipe Reyes i Jorge Garbajosa (Real Madrid), Juan Carlos Navarro, Fran Vazquez i Ricky Rubio (Barcelona) i Jose Manuel Calderon (Toronto).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.