Scariolo: Odom je ozbiljan igrač i čovjek

Scariolo: Odom je ozbiljan igrač i čovjek

Trener Laboral Kutxe Sergio Scariolo izjavio je za španske medije da je Lamar Odom doveden u klub jer ga smatra ozbiljnim igračem i čovjekom koji može zadovoljiti potrebe kluba. 

"Lamar je igrač čije karakteristike su bile dovoljne da ispuni naše trenutne potrebe. On ima sposobnost da igra na dvije pozicije. Došao je potpuno miran, prihvativši sve naše uslove", kaže talijanski stručnjak na klupi Laborala.

"Odom je ozbiljan čovjek, nesebičan je igrač i veoma pametan. Mislim da je jedan od najboljih igrača iz NBA lige koji može da se prilagodi evropskom sistemu košarke. Cijenim njegovu iskrenost, jer sam imao dug razgovor sa njim", kazao je trener španske ekipe. 

Lamar Odom je 1999. godine izabran na draftu kao četvrti izbor od strane LA Clippersa, a nakon četiri sezone otišao je u Miami, zatim Lakerse, s kojima je u sedam sezona osvojio dva NBA naslova, pa Dallas, da bi se ponovo vratio u Clipperse koji su mu bili posljednji NBA klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.