Šćepanović i Jusufbašić za pobjedu Olimpika nad Bosnom

Prijateljski meč

Šćepanović i Jusufbašić za pobjedu Olimpika nad Bosnom

S. Mlaćo

U prijateljskom meču u Sarajevu su danas snage odmjerili Olimpik i Bosna Visoko. U veoma zanimljivom i borbenom meču Olimpik je slavio rezultatom 2:1.

Domaći su poveli u 20. minuti preko iskusnog Vučine Šćepanovića koji je sjajno pogodio iz slobodnjaka. Nastavili su Vukovi dominirati, a u 30. minuti Osmanović sjajno upošljava Bibića koji šutira malo pored gola gostiju iz Visokog.

Tatar u 38. minuti sa pet metara ne uspjeva matirati golmana Bosne Bekana, dok je Bosna u dva navrata zaprijetila šutevima sa 20-tak metara, ali Dejan Bandović je bio siguran.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za domaće, a početak drugog poluvremena donosi novu sjajnu priliku za Olimpik. Jusufbašić sa samo par metara ne uspijeva pogoditi mrežu Bosne.

Ipak, u 65. minuti isti igrač uspijeva matirati Bekana, tačnije realizovati najstrožiju kaznu i bilo je jasno da će domaći slaviti pobjedu. Prethodno je srušen Stojanović.

Samo četiri minute kasnije, novi penal. Ovaj put za goste koji tako smanjuju na 2:1, a strijelac je bio Vila. Do kraja se mreže nisu tresle i Olimpik je slavio sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljska utakmica:

FK Olimpik - NK Bosna Visoko 2:1 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi