Bijesni navijači priredili žestok doček za igrače Schalkea
Foto - EPA

Ne mire se sa ispadanjem

Bijesni navijači priredili žestok doček za igrače Schalkea

M. Šljivak

Ekipa Schalkea je jučer definitivno ispala iz Bundeslige nakon što su fudbaleri ovog tima poraženi od Arminije u Bielefeldu (1:0).

Tako je četiri kola prije kraja prvenstva Schalke definitivno ispao iz Bundeslige, te je na užasan način okončana jedna od najtežih godina u klupskoj historiji.

Tim je u velikim finansijskim problemima. To se odrazilo na igre fudbalera, pa ćemo velikana iz Gelsenkirchena naredne sezone gledati u popularnoj Cvajti.

Navijači ovog kluba su bijesni, a sve su to ispoljili na fudbalerima koje su sinoć dočekali po povratku iz Bielefelda, te su napali autobus u kojem su se nalazili.

"Igrači su gađani jajima i verbalno su ih napali. Policija je uspjela spriječiti veće sukobe, a odmah nakon policijske reakcije, navijači su napustili područje oko stadiona", saopšteno je iz Schalkea i dodali su još:

Oglasi

"Individualci koji su ovo učinili prešli su sve granice. Prema njima će biti pokrenut postupak, a istraga policije se nastavlja. Klub nikad neće prihvatiti ovakve akcije protiv igrača i zaposlenih u klubu".

Schalke je posljednji put u Cvajti igrao u sezoni 1990/1991. Tada su predvođeni Aleksandrom Borodyukom uspjeli da se vrate u elitni rang u kojem su ostali 30 godina.

Ipak, ova sezona je bila zaista katastrofalna. Ekipa iz Gelsenkirchena je igrala očajno zbog svih problema unutar kluba i nije nikakvo čudo što su na kraju ispali iz lige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio samo 13 bodova. Ostvarili su učinak od dvije pobjede, sedam neriješenih rezultata i imaju čak 21 poraz.

Dres ovog kluba od januara nosi i reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac koji je stigao na posudbu iz Arsenala.

Promo

Top Komentari

Rigel
Jel realno da je Salke ispao... :(
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi