Schalke, Bayer i Wolfsburg uvjerljivi

DFB Pokal, 1. kolo

Schalke, Bayer i Wolfsburg uvjerljivi

Edmir Škorić

U subotu su odigrane mnoge utakmice prvog kola njemačkog DFB Pokala.

Favoriti nisu imali većih problema. Schalke je sa 5:0 slavio u gostima kod Duisburga, a strijelci su bili Huntelaar Nastasić, Geis, Di Santo i Goretzka.

Naš reprezentativac Sead Kolašinac nije igrao za goste iz Gelsenkirchena iako je bio na klupi, dok je kod Duisburga isključen bivši bh. reprezentativac Branimir Bajić, koji je još u prvom dijelu zaradio dvije javne opomene.

Bayer je sa 3:0 slavio na gosotvanju kod niželigaša Lottea, a pogađali su Kiessling, Calhonoglu i Bender, a potonja dvojica zabijali su s penala.

Wolfsburg je kod Stuttgarter Kickersa slavio s 4:1, uz golove Krusea, Dosta, De Bruynea i Bendtnera. Kruse je dodao i dvije asistencije, De Bruyne jednu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koeln je uz hat-trick Modestea deklasirao Meppen u gostima, Frankfurt je s 3:0 bio bolji od Bremera u gostiam, dok je Aue s 1:0 savladao Furth. Minimalno je, na  gosotvanju kod Halleschera, slavaio Braunshweig. 

DFB  Pokal, 1. kolo:
Aue - Furth 1:0 (Skarlatidis 68)
Bremer - Frankfurt 0:3 (Castaignos 31, Aigner 52, Waldschmidt 71)
Duisburg - Schalke 0:5 (Huntelaar 4, Nastasić 39, Geis 45, Di Santo 63, Goretzka 85)
Hallescher - Braunschweig 0:1 (Zuck 67)
Lotte - Bayer 0:3 (Kiessling 15, Calhanoglu 55 - penal Bender 77 - penal)
Meppen - Koeln 0:4 (Modeste 1, 27, 79, Zoller 87)
Stuttgarter K. - Wolfsburg 1:4 (Badiane 80/ Kruse 4, Dost 45, De Bruyne 47, Bendntner 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.