Schalke očitao lekciju Lyonu

Liga prvaka - grupa B

Schalke očitao lekciju Lyonu

Schalke je rezultatom 3:0 dosta lako savladao ekipu francuskog Lyona u Gelsenkirchenu, dok je Hapoel u Tel Avivu priredio iznenađenje, slavivši sa 3:0 protiv lisabonske Benfice.


Kraljevskoplavi iz Gelsenkirchena su odlično otvorili susret i stvorili veliki borj prilika pred golom gostujućeg golmana Huga Llorisa. Jefferson Farfan doveo je domaće u prednost već u 14. minuti. I nakon postignutog gola Schalke je nastavio sa napadima, te je uskoro uslijedio novi gol njemačke ekipe.

Igrala se 20. minuta kada je Raul propustio jednu loptu za holandskog reprezentativca Klaasa Jana Huntelaara, koji postiže svoj prvi gol za uduplavanje vodstva Schalkea. Lyon je uzvratio, ali to nije bilo dovoljno da se na drugoj strani ugrozi Manuel Neuer.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ponovo je susret započeo na klupi za rezervne igrače, a u igru je ušao u 60. minuti, zamijenivši na terenu povrijeđenog Yoanna Gourcuffa. Pjanić je nešto kasnije odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi pored gola Schalkea.

Pred sam kraj meča Huntelaar je promiješao domaću odbranu, uz čiju je pomoć postavio konačnih 3:0.

Za iznenađenje večeri pobrinuo se Hapoel Tel Aviv, koji je savladavši Benficu sa 3:0, poslao Lyon u osminu finala Lige prvake. Zahavi je doveo izraelskog prvaka u prednost u 24. minuti, a u posljednjih 15 minuta susreta domaći su i riješili pitanje pobjednika.

Prvo je u 74. minuti Douglas povisio na 2:0, da bi pred sam kraj susreta Zahavi svojim drugim golom srušio sve nade Benfice u plasman u naredni krug takmičenja.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.