Schalke osigurao dolazak "novog Goetzea"

Goretzka prelazi u Schalke

Schalke osigurao dolazak "novog Goetzea"

Edmir Škorić

Talentirani 18-godišnji njemački nogometaš Leon Goretzka pred potpisom je za Schalke.

Bild tvrdi da je Schalke dogovorio prelazak Goretzke iz Bochuma, drugoligaša, za četiri miliona eura. Mladi veznjak poptisat će petogodišnji ugovor.

"Moug potvrditi da smo postigli dogovor s igračem, te da on želi da nam se pridruži", rekao je generalni direktor Schalkea Horst Heldt.

Heldt U-19 reprezentativca Njemačke smatra najveććim talentom njemačkog nogometa. Smatra se da je podjednako dobar kao i Mario Goetze, kojeg je Bayern kupio od Borussije Dortmund za 37 miliona eura.

Goretzka je, navodno, bio na meti engleskih velikana Uniteda, Cityja, Arsenala, zatim španskog Reala, ali i njemačkih giganata Bayerna i Borussije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti