Schalke siguran kod Gr. Furtha

Nova tri boda za Plave

Schalke siguran kod Gr. Furtha

E. Škorić

Schalke je u trećem kolu njemačke Bundeslige gostovao novajliji Greuth Furthu i na kraju stigao do druge pobjede.

Gostujući nogometaši bili su bolji tokom cijelog susreta, a u prvom dijelu dobre prilike propustio je Klaas-Jan Huntelaar. Prvo je promašio prazan gol, a u drugom navratu mu je golman odbranio.

 

Schalke stiže do vodstva na otvaranju drugog dijela. Bila je to sjajna akcija, loptu je na lijevoj strani dobiomladi Julian Draxler, naštimao se na desnu nogu i opalio sa 25 metara, a lopta završila u mreži Maxa Gruna, koji je izašao na pet metara od svog gola.

 

Još jednom je u nastavku Huntelaar promašio, a u 88. minuti kapiten mlade njemačke reprezentacije Lewis Holtby postavlja konačan rezultat. Jefferson Farfan je loptu dao za Trangquilla Barnettu, ovaj prizemno ubacio s lijeve strane, a Holtby s nekih 10-ak metara pogodio.

 

Potom je Farfan u završnici pogodio stativu. Furth je danas bio nemoćan, dok su gosti pokazali da će igrati važnu ulogu ove sezone u Bundesligi.

 

Bundesliga, 3. kolo:

Gr. Furth - Schalke 0:2 (Draxler 48, Holtby 88)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti