Schalke sigurno savladao Mainz
Foto:EPA

Bundesliga, četvrto kolo

Schalke sigurno savladao Mainz

S. Bošković

Schalke je u okviru 4. kola Bundeslige uspio doći do pobjede protiv ekipe Mainza.

Krajnji rezultat u Gelsenkirchenu glasio je 2:1. Već nakon četiri minute igre mogli su domaćini povesti, ali Huntelaar je bio neprecizan sa bijele tačke. 

Ipak, Schalkea je prvi poveo preko Matipa u 37. minuti igre, ali na odmor se odlazi neriješenim rezultatom jer je Malli pokupio odbijanac i obradovao navijače Mainza.

U drugom dijelu Huntelaar se iskupio za promašeni penal, te vraća prednosti domaćem timu u 61. minuti igre. Do kraja susreta nije bilo izglednih prilika, te su sa radošću navijači Schalkea, na prepunoj Veltins Areni, dočekali posljednji sudijski zvižuduk.

Schalkea sad ima na kontu ima sedam bodova, dok Mainz ima samo jedan bod manje.

Bundesliga, četvrto kolo: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke 04 - Mainz 2:1 (Matip 37', Huntelaar 61' / Malli 42')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.