Schalke u finišu ostao bez pobjede i drugog mjesta

Pjacin gol nije bio dovoljan

Schalke u finišu ostao bez pobjede i drugog mjesta

Schalke i Hannover su u posljednjoj utakmici 19. kola Bundeslige podijelili bodove odigravši 1:1.

Domaći Schalke je u prednost došao u ranoj fazi utakmice, kada je Pjaca u 16. minuti pogodio za 1:0. Za hrvatskog reprezentativca je to bio prvi bundesligaški gol za Schalke, u koji je nedavno stigao na posudbu iz Juventusa.

Schalke je čuvao stečenu prednost i nekoliko puta bio u prilici i da povisi svoje vodstvo, a onda je u 86. minuti stigla kazna u vidu izjednačujućeg gola Hannovera.

Četiri minute prije isteka regularnih 90 minuta, Fullkrug je pogodio za 1:1 i donio Hannoveru bod u Gelsenkirchenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da je Schalke sačuvao vodstvo i upisao pobjedu, bio bi na drugom mjestu Bundeslige nakon 19 kola. Ovako, klub iz Gelsenkirchena je na trećem mjestu sa 31 bodom koliko imaju i Leverkusen, Leipzig i Monchengladbach. Hannover je deseti sa samo četiri boda manje od Schalkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi