Schalke večeras u Düsseldorfu traži nove bodove

Fortuna i Schalke otvaraju 6. kolo Bundeslige

Schalke večeras u Düsseldorfu traži nove bodove

A. Haznadarević

Večerašnjim susretom, koji će se igrati sa početkom u 20 sati i 30 minuta, Fortuna i Schalke će otvoriti novo, šesto kolo njemačke Bundeslige.

Novajlija u elitnom rangu njemačkog fudbala Fortuna je mnoge iznenadila odličnim igrama u prvih pet kola, pa se trenutno nalaze na odličnoj petoj poziciji na tabeli. S druge strane njihov večerašnji rival Schalke ima samo bod više i nalazi se jednu poziciju iznad. 

 

U posljednjem kolu, Schalke je u velikom stilu slavio protiv Mainza na svom stadionu rezultatom 3:0, dok je Fortuna savladala Greuther Fürth u gostima rezultatom 2:0.

 

U subotu se igra narednih šest mečeva ovog kola u kojim će se sastati: HSV i Hannover, Hoffenheim i Augsburg, Werder i Bayern, Bayer Leverkusen i Greuther Fürth, Nürnberg i Stuttgart, te aktuelni šampion Borussia Dortmund i M'Gladbach

 

Hoffenheim za čiju momčad nastupa naš Sejad Salihović u posljednja dva kola je upisao maksimalnih šest bodova, te konačno izašao iz rezultatske krize u kojoj su bili od početka prvenstva. Njihov sutrašnji protivnik Augsburg na kontu ima samo jedan bod, te je posljednjeplasirana ekipa na tabeli.

 

Ibiševićev Stuttgart je ponovo kiksao u prethodnom kolu kada je poražen od Hoffenheima, te će na gostovanju kod Nürnberga pokušati po prvi put odigrati onako kako se to od njih i očekuje. Stuttgart je trenutno pretposljednja ekipa sa dva boda, dok su njihovi rivali u puno boljoj poziciji i nalaze se na devetom mjetu.

 

Najbolja momčad dosadašnjeg dijela prvenstva minhenski Bayern, u ovom kolu gostuje u Bremenu kod sedmoplasiranog Werdera, koji će učiniti sve da pokuša prekinuti Bayernov niz od pet utakmica bez izgubljenog boda.

 

Branioc titule Borussia Dortmund na svom stadionu će snage odmjeriti sa drugom Borussijom, onom iz Monchengladbacha. Domaći su na prilično razočaravajućem šestom, dok su gosti trenutno na desetom mjestu na tabeli.

 

U nedjelju će se odigrati i preostala dva susreta, Freiburg će gostovati kod fenomenalnog Eintrachta, dok će Wolfsburg dočekati Mainz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Ekipa bh. reprezentativca Mensura Mujdže Freibrug igra u promjenjivoj formi, te trenutno zauzima dvanaesto mjesto. S druge strane Eintracht je druga najbolja momčad dosadašnjeg dijela Bundeslige, pa će biti jako zanimljivo vidjeti da li će Mujdža i saigrači uspjeti otrgnuti barem bod domaćinima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.