Schalkeu samo bod protiv Stuttgarta, Hannover poražen kući

Bundesliga, 22. kolo

Schalkeu samo bod protiv Stuttgarta, Hannover poražen kući

Fudbaleri Schalkea osvojili su samo bod na današnjem meču 22. kola Bundeslige odigravši 1:1 na domaćem terenu protiv Stuttgarta.

Za domaće je meč odlično krenuo jer je već u 14. minuti Belhanda postigao gol za 1:0. Taj rezultat je bio na snazi sve do 74. minute kada je Harnik pogodio za izjednačenje Stuttgarta.

Domaći su do kraja meča pokušali na sve načine stići do tri boda, ali većih šansi pred golom Stuttgarta nije bilo. Sead Kolašinac odigrao je čitavu utakmicu za ekipu Schalkea.

U drugom meču Bundeslige koji je igran u istom terminu Augsburg je slavio veoma bitnu gostujuću pobjedu protiv Hannovera rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Koo Ja-Cheol u 14. minuti.

Hannover je nakon ove utakmice ostao zakucan za dno Bundeslige sa samo 14 bodova nakon 22. odigrana kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi