Schmidt: Napast ćemo Romu

"Džeko će biti najopasniji po naš gol"

Schmidt: Napast ćemo Romu

Endin Čaušević

Trener Bayer Leverkusena Roger Schmidt izjavio je da će njegova ekipa u sutrašnjoj utakmici protiv Rome ići na pobjedu.

U prošlom kolu Leverkusen i Roma remizirali su odigravši 4:4 što je umanjilo šanse rimske ekipe za drugi krug. Roma sutra mora slaviti na Olimpicu, ali trener gostiju najavio je da će njegov tim ići na tri boda.

"Sutra igrači moraju da poštuju taktiku i ono što se dogovorimo u svlačionici. Napast ćemo Romu i nadamo se dobrom rezultatu koji bi nas učvrstio na drugom mjestu", rekao je Schmidt.

Trener Leverkusena dodao je da su gostujuće utakmice dosta teže, ali da očekuje od svojih igrača da ne podlegnu atmosferi u Rimu.

"Znamo da Roma ima dobre igrače, ali dati ćemo sve od sebe da odigramo dobro u odbrani. Siguran sam da će nam Džeko biti najveći problem, iako nije u najboljoj formi dosta pridonosi igri Rome", dodao je Schmidt.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica između Rome i Bayer Leverkusena igra se sutra na Olimpicu od 20:45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.