Scholes: U finalu su dva najbolja tima

Scholes: U finalu su dva najbolja tima

Edmir Škorić

Veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes smatra da se u finalu ovogodišnje Lige prvaka sastaju dvije najbolje momčadi u Evropi.

Iskusni Scholes tvrdi da je Barcelona trenutno najbolja momčad u svijetu, ali isto tako smatra da je njegov tim dovoljno spososan da na sutra na Wembleyu zaustavi Messija i društvo.

"Nedvojbeno, dva najbolja tima stigla su do finala. Barcelona je ekipa kojoj se svi dive i žele igrati poput nje. Ali, naš nogomet može biti isto tako dobar. I mi smo mnogo kvalitetni. Obje ekipe žele napadati i postizati oglove, tako da mislim da niko ne bi mogao tražiti veće ili bolje finale od trenutnog", rekao je Scholes.

Manchester United i Barcelona sastaju se sutra navečer na londonskom Wembleyu. Interesantno, ova dva kluba sastajala su se prije dvije godine u finalu Lige prvaka u Rimu. Tada je slavio španski klub golovima Eto'a i Messija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.