Schroder sredio i Gruzijce
Foto: EPA

Druga pobjeda Njemačke

Schroder sredio i Gruzijce

M. Šljivak

Reprezentacija Njemačke stigla je do druge pobjede na Eurobasketu. Danas su savladali selekciju Gruzije ponovo na krilima sjajnog Dennisa Schrodera.

Dosta dobar meč odigrale su ove selekcije, a na kraju je utakmica prelomljena u samom finišu meča.

Gruzija je bolje ušla u meč. Poveli su s 11:6, ali su potom stali i Njemačka serijom od 6:0 prelazi u vodstvo. Ipak, na kraju prvog perioda bilo je 19:19, da bi tokom kompletne druge dionice Nijemci imali vodstvo. Uspjeli su na odmor otići sa plus pet (41:36), ali je meč bio daleko od gotovog. 

Gruzija uspjela da dođe do plus četiri u jednom trenutku. Ipak, popustili su u posljednjim sekundama trećeg perioda i Njemačka je na ulasku u posljednji period ušla sa tri poena prednosti, 55:52.

Schroder i društvo su završili posao u posljednjem periodu. Uspjeli su limitirati Gruziju na samo pet poena u ovom dijelu igre, a iako su dali samo 12, to im je bilo dovoljno da prelome meč i da dođu do pobjede.

Schroder je i za Gruzijce bio nezaustavljiv. Ubacio je 23 poena, ali je imao čak i devet izgubljenih lopti. 

S druge strane Zaza Pachulia je ubacio 14 poena.

EP, 2. kolo:

Gruzija - Njemačka 57:67 (19:19, 17:22; 16:14, 5:12)

GRUZIJA: Dixon 8, Gamoqrelidze, Boisa, Pachulia 14, Tsintsadze 4, Shermadini 5, Sanadze 8, Markoishvili 6, Berishvili, Shengelia 12, Bitadze, Londaridze.

NJEMAČKA: Lo 5, Voigtman 3, Staiger 3, Tadda 3, Theis 6, Benzing 11, Schroder 23, Akpinar 4, Barthel 3, Thiemann 2, Heckmann, Hertenstein 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi