Schuster: Dozvolio bih doping u regenerativne svrhe

Nijemac se oglasio u Bildu

Schuster: Dozvolio bih doping u regenerativne svrhe

Trener Malage Bernd Schuster izjavio je u njemačkom Bildu kako podržava upotrebu doping sredstava u slučaju da iste doprinose oporavku povrijeđenog igrača, te podcrtao da se protivi dopingu u slučajevima kada se koristi za popravljanje performansi.

“Dokle god se koristi samo za regerenaciju, ja nemam problem s tim. Ako se igrač oporavi dvije-tri sedmice ranije, onda to stvarno ima smisla,” kazao je Schuster dodavši da u vrijeme kada je on igrao niko riječ “doping” nije ni koristio.

“Ljekari i fizioterapeuti su nam uvijek davali razne stvari, ponekad čak i ujutro pred utakmicu, ali samo kada nam ne bi bilo dobro. Nismo pitali šta smo dobijali, ali to nije utjecalo da damo 200 posto svojih mogućnosti i da dobijemo vjetar u leđa kako bismo trčali po terenu. Ranije, ako bi mi otekao zglob, plakao sam od bolova. Danas momci mogu igrati sedam dana nakon što povrijede koleno. Ludo je to.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.