Schuster o Pjaniću: Mentalno mu nije lako, u Juventusu je imao važnu ulogu
FOTO - EPA

Schuster o Pjaniću: Mentalno mu nije lako, u Juventusu je imao važnu ulogu

Adnan Beganović

Pobjedom na gostovanju kod Betisa Barcelona je nastavila sjajan niz u prvenstvu. Šest pobjeda u posljednjih toliko mečeva zapravo govore da Barcelona polako izlazi iz krize te da je bez obzira na sve još uvijek ne treba otpisivati iz borbe za naslov.

Nije Barcelona na najbolji način otvorila meč protiv Betisa. Nakon prvog poluvremena gubila je 1:0, no ulazak Messija u 57. minuti je donio preokret, pa je na kraju zasluženo slavila.

Priliku da igra od prve minute dobio je i bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić, no nije opravdao očekivanja, a njegov status u klubu komentarisao je i nekadašnji igrač Barcelone, Bernd Schuster.

"Mislim da su Pjanić i Braithwaite igrači koji će popuniti ekipu, ali neće biti u prvom planu. Pjanić dolazi iz Juventusa u kojem je imao važnu ulogu i mentalno mu je teško suočiti se s tim da su ispred njega dvojica fudbalera", rekao je Schuster.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nekadašnji igrač Barcelone pohvalio je igru Lea Messija.

"Ulaskom Messija svce se promijenilo. Svi igrači su mnogo bolji kada je Messi na terenu. Da li je najbolji na svijetu? Jedan je od najboljih, ne kao prije nekoliko godina", zaključio je Schuster.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti