Schweinsteiger ima ponudu iz Njemačke, ali ne od Bayerna

Stuttgart želi igrača Manchester Uniteda

Schweinsteiger ima ponudu iz Njemačke, ali ne od Bayerna

Endin Čaušević

Njemački fudbaler Bastian Schweinsteiger ovog januara sigurno će napustiti redove Manchester Uniteda.

Schweinsteiger je na Old Trafford stigao u ljeto 2015. godine, ali nije uspio ostvariti zacrtani cilj. Njemački igrač nakon dolaska Josea Mourinha utakmice većinom provodi na tribinama, te je dobio konačno dozvolu da u janurau pronađe novi klub.

Njemački vezni fudbaler dobio je mnogo ponuda, a sve više se špekuliše da će karijeru nastaviti u MSL-u. Ipak, njegov nekadašnji kolega iz reprezentacije Kevin Grosskreutz poručio je da će dati svoj maksimum da nagovori Schweinsteigera da dođe u Stuttgart.

Ovaj klub trenutno se takmiči u Cvajti, ali se čelnici kluba nadaju povratku u Bundesligu na kraju ove sezone. Stuttgart je spreman kupiti Schweinsteigera kako bi pomogao ovoj ekipi da se vrati u najelitniji rang njemačkog fudbala. Grosskreutz je potvrdio da je Stuttgart poslao ponudu Schweinsteigeru, te da još uvijek čekaju njegov odgovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi