Schweinsteiger najavio kraj karijere, oglasio se i Salihamidžić

Nijemac igra do kraja sezone

Schweinsteiger najavio kraj karijere, oglasio se i Salihamidžić

Bastian Schweinsteiger je jučer i zvanično najavio kraj svoje bogate fudbalske karijere, a u penziju bi trebao na kraju tekuće MLS sezone.

Sjajni njemački veznjak je profesionalnu karijeru počeo sada već davne 2002. godine kada je prekomandovan u prvi tim Bayerna.

U Bayernu je igrao do 2015. godine, a nakon toga se okušao u Manchester Unitedu, te u MLS-u - u dresu Chicago Firea, ekipe čiji je član i danas.

Na samom startu karijere, Schweinsteiger je dijelio svlačionicu Bayerna i sa Hasanom Salihamidžićem, legendarnim bh. fudbalerom i aktuelnim sportskim direktorom bavarskog velikana.

Zbog toga je i Salihamidžić putem Twittera uputio poruku Schweinsteigeru.

"Bilo je zabavno biti na terenu zajedno s tobom i slaviti mnoge uspjehe. Sve najbolje u budućnosti ti želim", napisao je između ostalog Salihamidžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi