Schweinsteiger već ima ponudu za novi posao

Povlači se na kraju sezone

Schweinsteiger već ima ponudu za novi posao

Legendarni njemački fudbaler Bastian Schweinsteiger najavio je da odlazi u zasluženu penziju.

Poslije 20 godina u profesionalnom fudbalu, nekada sjajni vezni fudbaler donio je odluku da tekuća sezona u MLS-u za njega bude i posljednja, a to je s fanovima podijelio i na društvenim mrežama.

Iako je Schweini naveo kako se po završetku karijere želi posvetiti isključivo porodici koju je ostvario s bivšom teniserkom iz Srbije Anom Ivanović, mediji u Njemačkoj već ga vide u trenerskim vodama.

Naći angažman njemačkom fudbaleru neće biti nimalo teško, već sada mu se otvaraju vrata 'Pancera'.

"Za Bastiana ćemo imati mjesto uvijek", izjavio je selektor Joachim Loew, pa potom dodao:

"Ne znam kakvi su njegovi planovi, ali svaki bivši igrač koji želi da postane trener, da svoj doprinos ili vodi neki mlađi tim je dobrodošao", poručio je.

Kroz bogatu karijeru Schweinsteiger je osvojio razne trofeje, najviše ih je bilo s Bayernom, a s reprezentacijom Njemačke je uspio da osvoji i Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi