Schweinsteiger ponovo na Old Traffordu
Foto: EPA

Njemac je izrazio želju da se oprosti od saigrača

Schweinsteiger ponovo na Old Traffordu

Bastian Schweinsteiger se vraća u Manchester kako bi se i zvanično oprostio sa svojim bivšim saigračima. Njemački fudbaler je prošlog mjeseca napustio redove Manchester Uniteda, kada je prešao u američki Chicago Fire.

Schweinsteigera je u jednom momentu trener Uniteda, Jose Mourinho, premjestio čak u U23 ekipu kluba iz Manchestera. On se ipak uspio ponovo pridužio prvom timu, ali je bilo jasno da za njega nema mjesta u Mourinhovim planovima.

Međutim, prema pisanjima The Suna, Schweinsteiger će se vratiti u Englesku prvom prilikom kako bi se na pravi način oprostio od saigrača iz Uniteda.

Schweinsteiger će ovakvu priliku dobiti možda i pred punim tribinama Old Trafforda, jer je velika mogućnost da zaigra na humanitarnom susretu Michaeala Carricka, u kojem će snage odmjeriti Manchester United 2008 i ekipa All Stars.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi