Schweinsteiger nije praznih ruku napustio United
Foto: EPA

Crveni đavoli mu platitli sedam miliona eura

Schweinsteiger nije praznih ruku napustio United

Endin Čaušević

Bivši njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger je prošle sedmice napustio Manchester United i karijeru je nastavio u dresu američkog Chicago Firea.

Schweinsteiger je ove sezone bio u nemilosti Josea Mourinha na Old Traffordu, te je na kraju bio primoran da napusti ovaj klub. Njemački fudbaler je odlučio da karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama, a u Chicagu je dočekan na sjajan način.

Nekadašnji fudbaler Bayerna u Manchester United je došao na ljeto 2015. godine. U prvoj sezoni je bio poprilično standardan, dok je dolaskom Josea Mourinha pao u drugi plan, a igrao je nekoliko utakmica i za rezervni tim Uniteda.

Schweinsteiger je na kraju dobio raskid ugovora sa Unitedom kako bi mogao preći u Chicago. Ipak, Nijemac nije praznih ruku napustio Old Trafford. Prema pisanju engleskih medija United je morao platiti sedam miliona eura njemačkom igraču kada je sporazumno prekinuta saradnja s njim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada već bivši igrač Manchester Uniteda sa Chicago Fireom je potpisao ugovor prema kojem će godišnje zarađivati 4,5 miliona dolara. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi