Scola će igrati uprkos štrajku

Scola će igrati uprkos štrajku

Krilni centar Houston Rocketsa i reprezentacije Argentine Luis Scola izjavio je kako planira igrati za reprezentaciju na FIBA America prvenstvu narednog ljeta čak i ukoliko NBA ligu pogodi štrajk.

Sve prognoze govore kako će NBA ligu narednog ljeta pogoditi štrajk, jer udruženje igrača još nije postiglo dogovor s vodstvom lige oko visine plata, a sve su prilike da neće ni postići. Ipak, Scoli štrajk neće smetati da nastupi za nacionalnu reprezentaciju na prvenstvu Amerike.

"Mislim da smo zaslužili da igramo. Igrali smo na prvenstvu 2001. kada je ova generacija započela svoj uspješan put. Mislim da će igranje za reprezentaciju pred našim navijačima biti sjajna prilika da završimo jednu sjajnu priču", rekao je Scola.

Sjajna generacija Argentine predvođena Scolom, Ginobilijem, Obertom, Nocionijem i drugim vedetama igrala je 2001. na prvenstvu koje se igralo u Argentini. Tada je Scola proglašen najboljim strijelcem prvenstva, a na prvenstvima 2007 i 2009. je bio MVP. Poslije je ta ekipa uzela zlato na OI 2004. i bronzu 2008. Prvenstvo Amerike su ujedno i kvalifikacije za OI u Londonu 2012.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.