Scola: Možemo i bez Ginobilija

Mundobasket 2010

Scola: Možemo i bez Ginobilija

Iako će na Mundobasketu u Turskoj igrati bez najboljeg igrača Manua Ginobilija, Argentinci se nadaju kako i bez njega mogu do jedne od medalja. Luis Scola je veliki optimista.

„Možemo igrati dobro i bez Manua. Ja sam uvjeren u to. Manu je bolji igrač nego što svi mi mislimo, ali košarka je, ipak, timski sport. Možemo igrati čak i ako nam neko nedostaje“, kaže Luis Scola, druga velika zvijezda Argentine i krilni centar Houston Rocketsa.

„Imamo igrače koji mogu biti dobra zamjena za Manua i oni će ovoga ljeta morati da naprave korak naprijed. Tu prije svega mislim na Carlosa Delfina i Paola Quinterosa. Neki timovi čak bolje igraju bez najboljih igrača, pa se nadam da ćemo i mi“, optimističan je Scola.

Argentina je već pokazala da može bez Manua. Na OI u Pekingu je Ginobili zbog povrede u polufinalu protiv SAD-a parket morao napustiti u prvom poluvremenu, ali se njegovo neigranje nije osjetilo.

Argentina nije jedina selekcija koja se suočava sa problemom izostanka najboljih igrača. Selektor SAD-a Mike Krzyzewski još ne zna na koje će igrače moći računati u pohodu na prvu titulu nakon 1994. godine. Ipak, Scola ne sumnja da će Amerika imati jaku momčad.

„Njihova reprezentacija će biti izuzetno jaka. SAD imaju veliki broj igrača i izostanak nekoliko njih neće se ni osjetiti. Španija, također, može uzeti naslov bez Gasola, kao i mi bez Ginobilija“, rekao je Luis Scola od koga  se očekuje najviše na ovogodišnjem Mundobasketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.