Scola postao rekorder

Scola postao rekorder

Najbolji igrač Argentine Luis Scola na utakmici protiv Srbije u posljednjem kolu grupne faze Mundobasketa postao je najbolji strijelac reprezentacije u historiji Svjetskih prvenstava sa 357 postignutih poena.

Dosadašnji rekorder je bio Ernesto German, koji je postigao 331 poen, ali ga je Scola nadmašio. S obzirom da do kraja prvenstva Scola ima još najmanje jednu utakmicu, nema sumnje kako će razlika između njih dvojice biti još veća.

U osmini finala Mundobasketa Argentina igra protiv Brazila i Scola ima priliku postići još koji poen. Ukoliko pobijede Brazil, onda Argentince očekuju još tri utakmice do kraja, pa Scola ima priliku napraviti veliku razliku pred Germanom. Naime, čak i ako Argentina izgubi u četvrtfinalu, očekuju ih dvije utakmice za plasman od 5-8. mjesta.

Krilnom centru Argentine i Houstona ovo je treće učešće na svjetskim prvenstvima. Debi je imao u Indianapolisu 2002. kada je Argentina poražena od SR Jugoslavije u finalu, zatim je igrao u Japanu 2006. i sada u Turskoj. Trenutno je Scola prvi strijelac prvenstva sa 28 poena po utakmici, a ima i 8.2 skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.