Scola se sjeća trenutka kada je Divac bacio hrvatsku zastavu

Kao dječak je tada čistio parket u dvorani

Scola se sjeća trenutka kada je Divac bacio hrvatsku zastavu

E. Škorić

Luis Scola, košarkaš Indiane koji je s reprezentacijom Argentine boravio u Beogradu, gdje je odigran prijateljski meč Srbije i Argentine, otkrio je kako je uživo gledao meč u kojem je Vlade Divac oteo hrvatsku zastavu.

Scola je srbijanskim novinarima otkrio da se jako dobro sjeća trenutka kada je Vlade Divac nakon pobjede u finalu SP u Argentini 1990. godine protiv SSSR-a iz ruku jednog navijača istrgnuo hrvatsku zastavu te je, navodno, bacio. Tada je sadašnji igrač Pacersa sjedio uz teren i bio je dječak zadužen za brisanje parketa.

''Sjećam se toga, kako se ne bih sjećao. Bio sam jedan od dječaka koji su čistili parket. Provodio sam po cijele dane u dvorani, gledao sve utakmice na tom SP. Bio je to sjajan turnir. Ja i moji prijatelji, vršnjaci smo zaista uživali'', rekao je Scola uzbuđeno, dodavši:

''Imam fotografiju s te utakmice. Čuvam ju u mobitelu. Sad ću vam je pokazati, svidjet će vam se'', pohvalio se Scola.

O samom potezu Divca, koji je tada bacio hrvatsku zastavu, argentinski košarkaš je kazao: ''Bio sam na terenu kada se to dogodilo. Vidio sam se u nekim kadrovima filma ''Jednom braća''. Gledao sam to sa samo par metara udaljenosti. Naravno, tada mi nije bilo ništa jasno, niti mi je postalo išta jasnije čak i kada su mi roditelji pokušali objasniti što se zapravo dogodilo. Kasnije, nakon nekih godina, shvatio sam što se dogodilo’’.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.