Scola: Šteta što je Brazil ispao

Scola: Šteta što je Brazil ispao

Osmina finala Svjetskog košarkaškog prvenstva završila je klasikom između Argentine i Brazila, koji je u svoju korist riješila Argentina predvođena odličnim Luisom Scolom, koji je još jednom pokazao svoju vrijednost.

Utakmica je riješena tek u posljednjim trenucima utakmice, a bila je bez sumnje najbolja utakmica osmine finala, a možda i cijelog dosadašnjeg dijela turnira. Brazil je također igrao odlično i prava je šteta što je morao ispasti. Ipak, pred ovom generacijom igrača Brazila je sigurno svijetla budućnost, jer nemaju starih igrača.

"Vrlo smo sretni jer svi znaju da smo bili vrlo nervozni prije ove utakmice. Utakmica je bila dosta teška, to je i normalno jer su obje momčadi vrlo snažne. Oni su sjajno igrali pick and roll, a mi smo to pokušavali spriječiti. U drugom su poluvremenu dosta igrali na Splittera i to im je donijelo dosta korisnih stvari. Siguran sam da će Brazilci biti jedna od najjačih reprezentacija u svijetu sljedećih nekoliko godina", rekao je selektor Argentine Sergio Hernandez.

Nakon Hernandeza novinarima se obratio njegov učitelj i tvorac ove Argentine, Ruben Magnano. Magnano, čovjek koji je s Argentinom osvojio srebro na SP-u 2002. i zlato na OI 2004. danas je selektor Brazila od kojeg pravi moćan tim.

"Čestitke Argentini na pobjedi i njihovom velikom zalaganju. Mi stvarno nismo imali sreće, pa smo odmah u ovoj fazi za protivnike dobili sjajne Argentince i tužni smo zbog poraza, ali smo i vrlo sretni zbog prikazane volje i sjajne igre naših igrača", rekao je Argentinac na klupi Brazila.

Najbolji igrač sinoćnje utakmice sa 37 poena i 9 skokova i najbolji strijelac Mundobasketa sa 30.3 poena po utakmici nije krio zadovoljstvo velikom pobjedom svoje reprezentacije. Scola je poput mnogih zažalio što su se Argentina i Brazil sreli u ranoj fazi takmičenja.

"Bila je ovo sjajna utakmica. Volio bih da smo se sreli s njima nešto kasnije. Obje ekipe su mogle doći do pobjede, ali na kraju su ipak odlučile nijanse koje su ovaj put otišle na našu stranu. Znam da će me suigrači češće tražiti pred kraj utakmice, bilo je puno takvih utakmica u kojima sam promašivao šuteve u zadnjim trenucima i siguran sam da će ih biti još. Danas sam ih, srećom, pogađao. I to je košarka", rekao je Scola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.