Scolari mijenja Menezesa na klupi Brazila?

Nakon poraza u finalu Olimpijskog turnira

Scolari mijenja Menezesa na klupi Brazila?

A. Haznadarević

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes, uskoro bi mogao dobiti otkaz sa klupe Karioka, a mediji u Brazilu su već počeli nagađati o imenima njegovog nasljednika.

List Terceiro Tempo navodi da je samo pitanje vremena kada će Menezes biti smjenjen, a poraz od Meksika u finalu Olimpijskog turnira je samo jedno od silnih razočarenja koje je reprezentacija Brazila priredila svojim navijačima.

Kao Menezesovog nasljednika, svi već vide bivšeg selektora reprezentacije Brazila Luiza Felipe Scolarija, koji je već sjedio na klupi ove reprezentacije, te je odveo do naslova svjetskog prvaka 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Prema pisanjima ovog lista, predsjednik Brazilskog fudbalskog saveza Jose Maria Marin je već razgovarao sa prvim čovjekom Palmeirasa, čiji je Scolari aktuelni trener, kako bi ispitao mogućnost puštanja Scolarija da preuzme državnu reprezentaciju.

Menezes je reprezentaciju Brazila preuzeo 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti