Šćuk i Mahmutović zabijali u Češkoj

Češka liga, 4. kolo

Šćuk i Mahmutović zabijali u Češkoj

Edmir Škorić

Bh. internacionalci Jasmin Šćuk i Aidin Mahmutović pogađali su u subotnjim utakmicama četvrtog kola češke lige.

Šćuk je bio strijelac vodećeg gola za Mladu Boleslav u 19. minuti u gostima kod Slovačkog, a Kysela je u 71. minuti ovjerio trijumf gostima koji su se domogli treće pozicije i imaju sedam bodova.

Teplicama je malo nedostajalo da upišu pobjedu u Olomoucu. Iako su gubili s 1:0 (gol Varadija iz 15. minute) do 75. minute, uspjeli su pogocima Mahmutović i Taborskog preokrenuti rezultat.

No, Dolezal je dvije minute prije kraja postavio konačnih 2:2 i Teplice su sada trećeplasirane sa osam bodova, dok Sigma ima četiri boda. 

Mahmutović je u igru ušao u 73. minuti, dakle dvije minute prije postignutog gol za 1:1. Mladi bh. reprezentativac Aldin Čajić nije dobio priliku s klupe u redovima Teplica, dok je Admir Ljevaković odigrao 90 minuta.

Dodajmo još da je Pribram s 2:1 savladao Brno i to s dva gola u posljednjih 10-ak minuta utakmice.

Češka liga, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Slovačko - Mlada Boleslav 0:2 (Šćuk 19, Kysela 71) 

Sigma - Teplice 2:2 (Varadi 15, Dolezal 88/ Mahmutović 75, Taborsky 83)
Pribram - Brno 2:1 (Trczal 79, Pilik 84/ Zavadil 73 - pen)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.