Šćuk: Nadam se da ću na ljeto otići u veći klub

Fudbaler Mlade Boleslav

Šćuk: Nadam se da ću na ljeto otići u veći klub

D. Kurbegović

U Češkoj Gambrinus ligi ove sezone briljiraju igrači iz naše zemlje. Aidin Mahmutović je do povrede bio najbolji strijelac prvenstva, dok je Admir Ljevaković njegov saigrač iz Teplica pokretačka snaga u veznome redu i standardni član udarne postave.

Pored ove dvojice igrača, ove sezone sjajne partije pruža Jasmin Šćuk, koji je član Mlade Boleslav. Ovaj rođeni Jablaničanin karijeru je počeo u Turbini, a sa šesnaest godina je debitovao za seniorsku ekipu kluba iz Jablanice, a potom je otišao u Radnik iz Hadžića.

Za SportSport.ba govorio je o svojoj karijeri u Češkoj, te planovima za naredni period.

Ove sezone Mlada Boleslav igra sjajno i vjerovatno će izboriti nastup u Evropi.

"Nalazimo se trenutno na trećem mjestu i stvarno igramo sjajno ove sezone, igrali smo mi dobro i prošle sezone, ali smo imali velikih problema sa ozljedama, na svu sreću ove sezone nemamo toliko povrijeđenih igrača i to se odmah odrazilo i na poziciju na tabeli. Mi smo ekipa koja je u prošlim sezonama igrala mnogo više napadački nogomet nego što možda to treba, ove sezone vodimo mnogo više brige o svome golu i odbrani tako da se to vidi i na tabeli. Jedna smo od najefikasnijih ekipa, ali smo isto tako jedna od ekipa koja je primila najmanje golova u tome leži uspjeh naše ekipe u ovoj sezoni" govori mladi veznjak.

Na poziciji zadnjeg veznog ove sezone je najstandardniji igrač i najbolji strijelac ekipe.

"Prije nego što ću doći u Češku najčešće sam nastupao na ofanzivnim pozicijama, ovdje kada sam došao igrao sam krilo i postigao nekoliko golova, ali se povrijedio jedan igrač pa su me pokušali na zadnjem veznom gdje igram i dan danas. Hvala Bogu ove sezone sam zdrav, odigrao sam svaku utakmicu i postigao devet golova. Tajna u postizanju golova sa mjesta zadnjeg veznog jeste što se mnogo puta ubacujem u napade, a protivnički igrači slabo me prate jer više vode računa o ofanzivnim igračima, tako da imam mnogo prostora i dobro ove sezone to funkcionira", kaže moderni veznjak trećeplasirane ekipe Gambrinus lige.

Redovno prati dešavanja u Premijer ligi BiH.

"Polako se osjeti pomak kada je u pitanju nogomet u našoj zemlji, iako bi se liga trebala još smanjiti, te uložiti u infrastrukturu jer su mnogi stadioni u lošem stanju. Mislim da se prvak neće znati do zadnjeg kola, četiri ekipe su ravnopravne u borbi za titulu, a prvenstvo će osvojiti ekipa koja bude najmanje kiksala do kraja. Nadam se da će u narednom periodu kvalitet lige biti još bolji, te da će nakon Sarajeva u našu zemlju ući još mnogo ljudi zainteresovanih za investiranje u naše klubove", nada se Šćuk.

Češka liga nije u rangu Njemačke, Španske ili Engleske, ali je dobro praćena i dosta igrača je na radaru jakih klubova.

"Nije možda liga najjača, ali sigurno da ima kvalitet, a to pokazuju i rezultati klubova u Evropi. Liga je dosta praćena jer se i geografski nalazi blizu Njemačke, tako da dosta menadžera prati naše utakmice. Isto tako ovdje je odlična i liga za mlade nogometaše i stvarno ima dosta talenata. Mene ugovor s klubom veže do kraja ljeta, tako da vjerujem da ću karijeru nastaviti negdje u jačoj ligi i klubu. Imao sam i prošle sezone nekih poziva, ali nisam se htio upuštati u neke avanture jer ne želim da pogriješim u odabiru kluba, ove sezone me lopta sluša i nadam se da ću naredne sezone igrati u jačoj ligi", nada se 23-godišnji Jablaničanin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.