Šćuk nastavlja pogađati, Mlada Boleslav korača prema Evropi

Češka liga, 22. kolo

Šćuk nastavlja pogađati, Mlada Boleslav korača prema Evropi

E. Škorić

Nogometaši Mlade Boleslav nižu pobjede i nalaze se blizu plasmana u Evropu.  

U posljednjem susretu 22. kola češkog prvenstva Mlada Boleslav je pred svojim navijačima, rezultatom 3:1, savladala Slaviju iz Praga. To je bila 11. pobjeda za Mladu, koja je sada na trećem mjestu sa 40 bodova i na pragu je plasmana u Evropu.

Osam kola prije kraja prvenstva, Mlada ima četiri boda više od četvrtoplasiranog tima Teplica. Vodeći gol na današnjem susretu za domaće postigao je sjajni  bh. internacionalac Jasmin Šćuk s penala u 41. minuti.

Golman gostiju Contofalsky je skrivio penal i dobio direktan crveni karton. Do kraja prvog dijela još je Sultes tresao mrežu gostiju, a Juhar je u 59. postigao utješni gol za gostujuću momčad. Konačnih 3:1 postavio je Chramosa u 87. minuti.

Inače, Šćuk je ove sezone u prvenstvu postigao devet golova i nalazi se na šestom mjestu najboljih strijelaca.

Gambrinus liga, 22. kolo: 
Mlada Boleslav - Slavia Prag 3:1 (Šćuk 41 - penal, Sultes 44, Chramosta 87/ Juhar 59)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.