Šćuk: Prevazišao sam B tim

Mladi veznjak se nalazi u nemilosti Karela Stannera

Šćuk: Prevazišao sam B tim

Jamin Šćuk, iako igra na poziciji zadnjeg veznog, ove sezone postigao je deset pogodaka. Međutim, nalazi se u nemilosti Karela Stannera, trenera prvog tima.

Šćuk nakon odličnih partija u novembru prošle godine priključen je treninzima prvog tima sa kojim je u januaru bio na pripremama za proljetni dio sezone. Imao je ponude Kladna, te dvije ekipe koje će sljedeće sezone najvjerovatnije nastupati u Gambrinus ligi, Dukle iz Praga i Viktorije Žižkov.

Ipak, u nadi da će u proljetnom dijelu zaigrati za prvi tim ostao je u Mladi Boleskav. No, to se nije desilo. Našao se u nemilosti Stannera. Vraćen je u B tim, ali tu je nastavio ondje gdje je i stao. Do sada na svom kontu ima deset pogodaka.

"Ne znam šta da još uradim kako bih zaigrao za prvi tim. Smatram da sam preavzišao B tim, želim da napredujem. No, kako god očekujem da nastavim sa dobrim igrama, te da postignem još koji pogodak, što bi me učinilo najboljim strijelcem prvenstva. Rijetkost je da defanzivni vezni bude najbolji strijelac, ali sve je moguće", rekao je Šćuk za SportSport.ba

"Još uvijek nisam odlučio šta da uradim na ljeto. Ukoliko bi došla neka veoma primamljiva ponuda, zašto da ne, bio bih spreman napustiti Mladu. Ali, ovdje imamo veoma dobre uslove što me zadržava. Imamo sigurno najbolje uslove u Češkoj", dodao je 20-godišnji veznjak koji i trenutno ima nekih ponuda iz Češke, a postoje i neka inetresovanja iz Njemačke, no tu još uvijek nema ništa konkretno.

Pored Šćuka u Mladi Boleslav nalaze se još dva Bosanca, nekadašnji kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Krajina i MahirHadžiresić koji brani boje mladog nacionalnog tima Kanade. Odnedavno im se pridružio i Secouba Diatta 18-godišnji senegalski napadač koji govori naš jezik, s obzirom da je ranije nastupao za Radnik iz Hadžića.

Pogledajte neke od Šćukovih golova ove sezone.



Eurogol u drugoj utakmici za Mladu Boleslav u septembru 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.