Šćuk promašio penal, Lyon uvjerljiv protiv Mlade Boleslav

Evropska liga, treće pretkolo

Šćuk promašio penal, Lyon uvjerljiv protiv Mlade Boleslav

E. Škorić

Nogometaši francuskog Lyona nalaze se blizu plasmana u play-off Evropske lige…

Lyon je u Češkoj s 4:1 pobijedio Mladu Boleslav, ekipu koja je u prethodnom pretkolu eliminisala Široki Brijeg.

Bh. internacionalac Jasmin Šćuk promašio je penal za domaće u 28. minuti, a Lavovi su prethodno u devetoj minuti preko Yattare poveli s 1:0. Gonalons je u 36. kaznio promašaj Šćuka i povisio na 2:0. 

Yattara drugim golom na otvaranju drugog dijela donosi Lyonu velikih 3:0, a Rosa u 66. minuti, malo prije nego će Umtiti postaviti konačnih 4:1, postiže utješni gol za Čese. 

Još nekoliko klubova iz liga petica uspješno su okončali večerašnje nastupe. Torino je u Švedskoj s 3:0 razbio Brommapojkarnu uz pogotke Larronda (2) i Barreta. Engleski Hull City je remizirao u Slovačkoj s Trenčinom (0:0).

PSV je golom Luuka de Jonga s 1:0 savladao austrijski St. Polten, a istim je rezultatom Dinamo Minsk bio bolji od rumunskog Cluja. Adamović je Dinamu osigurao pobjedu pred uzvrat za sedam dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Duel turskog Karabukspora i norveškog Rosenborga završen je rezultatom 0:0, dok je Rio Ave s 1:0 slavio u švedskom Goteborgu. 

Evropska liga, prve utakmice 3. pretkola:
Ruch - Esbjerg 0:0
Brommapojkarna - Torino 0:3 (Larrondo 45 - penal, 53, Barreto 58)
Dinamo Minsk - CFR Cluj 1:0 (Adamović 54)
Goteborg - Rio Ave 0:1 (Mahgoub 22)
Karabukspor - Rosenborg 0:0
Mlada Boleslav - Lyon 1:4 (Rosa 66/ Yattara 9, 47, Gonalons 36, Umtiti 67)
PSV - St. Polten 1:0 (De Jong 56)
Trenčin - Hull 0:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti