Šćuk: U sljedećoj sezoni želim biti još bolji

Potpisao novi dvogodišnji ugovor s Mladom Boleslav

Šćuk: U sljedećoj sezoni želim biti još bolji

D. Kurbegović

Nakon nekoliko godina dominacije u češkom nogometu, prošle sezone na vrhu Gambrinus lige umjesto Viktorije Plzen prvo mjesto je zauzela ekipa Sparte iz Praga. 

Najbolji predstavnik iz naše zemlje u Gambrinus ligi prošle sezone bio je 23-godišnji defanzivni veznjak Jasmin Šćuk. Ovaj igrač rođen u Jablanici u 29 utakmica u prvenstvu postigao je čak 12 pogodaka, a dodao je i dva gola u Kupu. Sezona iz snova nije prošla nezapaženo, tako da je ovaj sjajni igrač potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Mladom Boleslav, koji ga veže za ovaj klub do ljeta 2016. godine.

O završenoj sezoni, svojim igrama, te planovima za naredni period Šćuk je govorio za SportSport.ba

"Stvarno sam imao sezonu iz snova, od 30 utakmica u prvenstvu igrao sam 29 od prve minute i što je najbitnije povrede su me zaobišle. Krenulo me s golovima, nikada nisam očekivao da mogu postići 12 golova u prvenstvu, ali svi golovi su plod sjajne igre čitave ekipe, a posebno veznog reda našeg kluba. Sezona iza nas za klub je bila veoma uspješna, između mnogo sjajnih i velikih klubova osvojili smo treće mjesto i plasirali se u Evropu. Svi u klubu su zadovoljni mojim igrama i stvarno proživljavam lijepe trenutke u svojoj karijeri", kaže sjajni veznjak.

Odličnim igrama natjerao je rukovodstvo kluba da mu ponudi novi ugovor.

"Potpisao sam novi dvogodišnji ugovor na obostrano zadovoljstvo i sretan sam što ću i dalje nositi plavo-bijeli dres. Bilo je nekih ponuda od drugih klubova iz Gambrinus lige, ali i drugih zemalja, međutim dok zvanična ponuda ne dođe na adresu kluba to ću sve smatrati neozbiljnim špekulacijama. Meni je iskreno lijepo u Češkoj, igram standardno u ekipi koja pretenduje svake sezone za Evropu i to je najbitnije za jednog igrača u mojim godinama", ističe Šćuk.

Vremena za odmor nema mnogo, pripreme počinju veoma brzo.

"Narednog ponedjeljka nam je prozivka i počinjemo lagano sa pripremama za narednu sezonu. Igramo pretkolo Evropske lige, te uz malo sreće možda se možemo dokopati i grupne faze ovog takmičenja. Što se tiče prvenstva, sigurno da će nam cilj biti vrh tabele, te se nadam da ćemo uz par pojačanja ostvariti zadane ciljeve u narednoj sezoni. Kada su u pitanju moji planovi, najvažnije je da budem standardan, a vjerujem da mogu biti još bolji nego što sam odigrao prošlu sezonu", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Jasmin Šćuk jedan od rijetkih igrača u Evropi na poziciji defanzivnog veznog koji je postigao 12 golova, a kojem je primarni cilj i zadatak da zaustavlja protivničke napade.

To sigurno govori o kvaliteti i univerzalnosti ovog Hercegovca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.