Sead Hajrović: Prije ili kasnije ću dostići Izeta

Mladi reprezentativac iz Grashoppersa

Sead Hajrović: Prije ili kasnije ću dostići Izeta

Iako je jedan dio svoje dosadašnje karijere proveo u Arsenalu, Sead Hajrović do sad je većinom bio u sjeni brata Izeta. 

Međutim to mladom defanzivcu Grasshoppersa ne smeta, a uspjeh starijeg brata dožvljava jednako kao i svoj lični.

„Karijera mog brata Izeta jednako mi je važna kao i moja. Izet je najvažnija osoba u mom životu. Njegov prelazak u Glatasaray je super stvar. Uvjeren sam da će uspjeti u Galatasarayu. Posjetit ću ga čim mognem,“ kazao je Sead švicarskim novinarima.

„Ako nastavim naporno raditi prije ili kasnije ću dostići Izeta. Igovor sa Grasshoppersom me veže do 2015. godine. Do tadaću pokušati skupiti što više utakmica,“ dodao je.

Danas Grasshoppers u derbiju kola dočekuje Basel.

„Protiv Basela se moramo iskupiti za posljednji poraz na domaćem terenu od Aaraua. Navijači očekuju pravo izvinjenje. Pobjedom bismo lideru prišli na tri boda, to moramo iskoristiti.“

Od nedavno umjesto Švicarske Sead kao i brat Izet nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

„U mladu reprezentaciju Švicarske me niko nije zvao nakon dobrih igara za juniorski tim. Naravno, prihvatio sam poziv iz Bosne i Hercegovine,“ zaključio je mlađi Hajrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.